Over Groenewoud

Over Groenewoud

Groenewoud bestaat al sinds 1953 en is ooit begonnen als stoffenzaak op de Albert Cuypmarkt in Amsterdam. Henk Groenewoud startte de zaak in een winkel met een kraam ervoor. Vanaf de jaren ’70 deed de stoffenhandel goede zaken, door de oliecrisis. Mensen maakten zich zorgen dat de verwarming zou uitvallen door gebrek aan brandstof. Ze hamsterden vooral dekens en beddengoed. Groenewoud nam het buurpand over voor een tweede winkel en startte ook met een groothandel.

Dekbedden: een vooruitgang

Eind jaren ’70 importeerde Groenewoud als een van de eersten dekbedden vanuit Duitsland. Tot die tijd bestond beddengoed nog uit lakens en dekens. Een enorme vooruitgang. Ook de eerste dekbedhoezen kwamen in het assortiment: in bruin met oranje bloemen.

Familiebedrijf Groenewoud

In de jaren ’80 kregen zoon en dochter Groenewoud een steeds grotere rol in het familiebedrijf. Beiden hadden interesse in het retailvak. In de zomer van 1986 bezocht dochter Martina Groenewoud New York City, waar ze Dale Joseph ontmoette. Hij werkte ook in retail en had zelfs lange tijd beddengoed verkocht. Het was liefde op het eerste gezicht. Inmiddels zijn de twee ruim dertig jaar getrouwd.

Textiel blijft boeien

Groenewoud Bed & Badmode opende haar deuren in 2005 in het centrum van Huizen. Textiel blijft de ondernemers boeien, net als het contact met de vele klanten. Groenewoud is geen franchise-organisatie en is bewust onafhankelijk gebleven. Hierdoor is het bedrijf vrij in het samenstellen van een heel eigen, smaakvolle collectie bed-, bad- en keukentextiel. Daarnaast onderscheidt Groenewoud zich met maatwerk. Bijzondere maten beddengoed en badmode zijn in de speciaalzaak altijd verkrijgbaar. Net zoals minder gangbare materialen, bijvoorbeeld kwaliteitskatoen met hoge threadcount. Kom langs in Huizen of bekijk en bestel onze collectie online.

ONLINE SHOPPEN

Bezoek 24/7 onze webshop