Groenewoud bed en badmode

Wooninspiratie

Hippe kleuren voor in de slaapkamer

De trendkleuren voor de slaapkamer zijn de tinten warm-rood, oranje en vrolijk geel, maar ook natuurlijke tinten zoals mosgroen en eikenhout bruin. Hier en daar geeft een gouden draadje of een bijzondere weving een mooie rijke textuur. Lange tijd was de trend om de slaapkamer minimalistisch te houden en veel wit te gebruiken. Dat kan prettig zijn voor een kantoor, maar geeft de slaapkamer al snel een sobere, koude uitstraling. Het slaapvertrek is juist een ruimte om te ontspannen en op te laden na een drukke dag. Maak daarom van uw kamer een ruimte waar u blij van wordt, met aangename en warme kleuren.

Droom zacht, omringd door natuurlijke materialen

Iedereen weet dat de aarde opwarmt, vooral door menselijke activiteiten. Ga dit tegen en kies voor natuurlijke materialen bij de inrichting van uw slaapkamer. Materialen zoals hout, wol en linnen zijn minder belastend voor het milieu. Denk ook aan een warm tapijt of een paar extra wollen plaids, zodat u de ruimte nauwelijks nog hoeft te verwarmen. Wist u dat een dekbed van biologisch katoen in de was geen synthetische vezels afgeeft die het grondwater kunnen vervuilen? Bovendien voelt katoen veel fijner aan op de huid dan veel synthetische materialen en reguleert het de warmte onder de dekens beter.

De juiste plant voor je slaapkamer

Planten in de slaapkamer geven niet alleen kleur en zorgen voor een mooie, natuurlijke uitstraling. Een plant geeft veel mensen ook een gevoel van rust. Bovendien zet een plant koolstof om in zuurstof en zorgt zo voor een beter leefklimaat. Maar wat is nou de beste plant voor in uw slaapkamer? De Bromelia is een veelzijdige, tropische en makkelijke plant. Ze geven ’s nachts hun zuurstof af en zorgen voor een goede nachtrust. De Strelitzia is een fantastische plant met sterke, grote bladeren die een blikvanger in de ruimte kan zijn. De Sanseveria is een zeer sterke en makkelijke plant, die de lucht reinigt en hierbij zuurstof afgeeft gedurende de nacht. De Kentia palm is een frisgroene plant die ook nog eens een luchtzuiverende werking heeft. Het is een makkelijke plant en staat prachtig op elke plek in huis.

Je slaapkamer verduisteren 

Wanneer je gaat slapen maakt je lichaam melatonine aan. Dit wordt ook wel de slaapstof genoemd. Je lichaam gaat deze ‘slaapstof’ aanmaken wanneer het donker is. Het is dus belangrijk om je kamer goed te verduisteren wanneer je wilt gaan slapen. Je kan dit doen doormiddel van een gordijn of rolgordijn. Het is toch vaak zo dat het mensen niet lukt om de kamer helemaal te verduisteren. Hierdoor is de trend van een slaapmasker ontstaan. Dit kan in het begin wat vervelend zitten maar de ervaring leert dat je hier snel aan went. Dit is de meest effectieve manier om het voor jezelf zo duister mogelijk te maken.

https://www.vtwonen.nl/inspiratie/styling/een-slaapkamer-inrichten-doe-je-zo/

Behang op je slaapkamer muur 

Voorheen is het altijd zo geweest dat de muren in een slaapkamer effen zijn. Een nieuwe trend is decoratie of patronen op de muur en deze trend neemt nu helemaal de overhand. Dit geeft je kamer op een makkelijke manier veel sfeer. Dit kan gemakkelijk met behang op je muur. Het gebruik van behang brengt ook verschillende voordelen met zich mee. Zo is het snel en gemakkelijk toe te brengen, je muur behangen is relatief goedkoop & je kunt kiezen uit allemaal verschillende patronen en kleuren naar je eigen keuzen. Vandaar dat behang nu weer helemaal in is en een hippe trend in 2020.

https://www.vtwonen.nl/inspiratie/styling/een-slaapkamer-inrichten-doe-je-zo/